Mentiin eilen harjoittelemaan läheiselle aukiolle, häiriönä oli vähän kauempana menevät autot ja lenkkeilijät. Tira oli ihan innoissaan ja juoksi puiden ympärillä vapaana, vähän ajan kuluttua rauhoittui kuitenkin. Nameina oli tällä kertaa mukana nakinpalasia, joten ne villitsivät pentua vielä enemmän.
Aloitettiin taas ihan perusjutuilla, istumista ja maahanmenoa. Virtaa oli kuitenkin vielä sen verran, että Tira pysyi maassa puoli sekuntia ja loikkasi sen jälkeen mua vasten. Muutaman todella helpon istumisen jälkeen myös maahanmeno alkoi onnistua, neiti suorastaan putosi alas :) Täytyi myös kokeilla seisomista suoraan maahanmenosta ja Tira nousi kuin nousikin ilman istumista seisomaan!! Eli on tajunnut hyvin käskysanan :D
Pentu oli rauhoittunut tähän mennessä jo paljon, joten kokeiltiin paikallaoloa. Tehtiin ensin harjoitus istumisella. Vein Tiran aukion toiseen päähän, laitoin istumaan ja kävelin suoraan pois päin n. 15 askelta. Tira varastaa joskus siinä vaiheessa, kun käännyn ja pentu näkee nameja kädessäni. Tällä kertaa neiti istui kuitenkin hienosti paikallaan ja lähti juoksemaan heti "tule" sanasta. Otettiin vielä paikallaistuminen n. 20 askeleella, taas meni hienosti ja Tira juoksi luokseni vasta käskyn saatuaan.
Koska tämä meni näin kivasti, otettiin vielä paikkaoloa maassa. Tämä on Tiralle ehkä vähän vaikeampi, sillä neiti ei millään jaksaisi löhötä siinä kun mä lähden pois päin. Kahdella ensimmäisellä kerralla Tira varastikin jo siinä vaiheessa, kun olin kävelemässä pois. Otettiin kuitenkin vielä kolmannen kerran, jos onnistuisikin. Askelten määrä oli n. 10 ja Tira pysyi hienosti maassa. Heti kun huusin "tule" neiti lähti juoksemaan niin lujaa kuin jaksoi ja juoksi ohi, kun ei ehtinyt jarruttaa ajoissa :D Pakkohan se oli kokeilla vielä neljännen kerran, askelten määrä suunnilleen 15. Tira lähti taas kutsusta ja teki täydellisen eteen istumisen! Ja sitä ei ole opetettu, leuka meinasi loksahtaa paikoiltaan, kun Tira pysähtyi juuri sopivan välimatkan päähän ja istui (kaiken lisäksi todella hyvä katsekontakti). Opetan Tiran kuitenkin varmaan suoraan sivulle, koska ei meitä tulla näkemään varmaankaan PK-kisoissa ja tokossahan sillä ei ole mitään väliä. Perusasento treenitkin meillä on mennyt ihan hyvin, Tira tajuaa tulla jo vasemmalle sivulle seisomaan (eli ei olla otettu vielä istumisella) ja katsoo jopa mua naamaan :) Pari päivää sitten otettiin ilman seinää niin, että Tira oli suoraan mun edessä, joten pennun täytyi kiertää takaa. "Tule" komennolla tyttö sitten kipitti suoraan takakautta sivulle seisomaan. Kohta lisätään istuminen ja vähän myöhemmin käskysana, seinääkään ei varmaan tarvita kohta, sillä Tira tulee aika suoraan ja hyvin.