Nyt se talvi saapui eteläänkin! Mittari näyttää uskomattomat -15 astetta ja maa on valkoinen, tällainen joulukuun pitäisi olla :) Viime viikonloppu sujui multa kokonaan messarissa ihastellen kahtena päivänä upeita bernejä, joita oli tullut myös yllättävän paljon ulkomailta! Kiva nähdä samoja koiria livenä, joista on nähnyt vain kuvia (ja olivat vielä hienompia kuin kuvissa).

Nyt allekirjoittanut alkaa olla jo toipunut Tiran sertiyllätyksestä, näyttelyvuosi ei olisi voinut loppua paremmin. Tämän jälkeen onkin hyvä keskittyä muihin harrastuksiin :) Tokossa aloitettiin jo viikkoja sitten talvikausi eli hallitreenit. Nyt ei olla taas päästy pariin viikkoon käymään Veikkolassa muiden kiireiden takia, mutta viimeistään ensi vuoden puolella taas. Lyhyesti ja ytimekkäästi Tiran hallitreenit voisi kiteyttää, että koiralla ei ole ongelmia tokoilla sisätiloissa, treenit ovat menneet hyvin, mutta se hevosenlanta kiinnostaa ihan mielettömästi :D Eli treenit ovat maneesissa, mutta tuleepa totuttua siihenkin vähäsen. Myös torstaitreenit jatkuvat ainakin toistaiseksi talvella, ei kyllä olla päästy sinnekään moneen viikkoon, mutta kotona harjoittelu jatkuu!

Sitten vähän Tiran kirsukuulumisia. Elokuussa Tira oli pari viikkoa antibioottikuurilla, koska Tiran kirsun vasemmalla puolella iho oli paksuuntunut ja karvaton. Kuurin jälkeen kuono parani jonkun verran ja karvat alkoivat kasvaa takaisin eikä aluetta pystynyt kunnolla erottamaan "normaalista" ihosta, mutta viime viikolla sama kohta rupesi taas punottamaan. Käytiin näyttämässä sitä eläinlääkärissä viime perjantaina, jolloin Tiralta otettiin kaksi koepalaa kirsun vierestä ja tätä varten Tirppis piti nukuttaa. Ollaan taas antibioottikuurilla, joten alkuvuoden suunnitelmat menevät uusiksi ja koira saa nyt vähän sairaslomaa, jotta kirsu rauhoittuisi kokonaan. Kunhan Tira vain toipui nukutuksesta, koira oli ihan ennallaan ja samanlainen riiviö kuin ennenkin eikä Tira onneksi arista kuonoa yhtään (tai varo..). Kirsun vieressä on vielä tikit jonkin aikaa, niin pysytään ainakin sen verran treenikentältä ja muista riehumispaikoista poissa, ihan vain varmuuden vuoksi ettei mitään satu (ilmeisesti kirsun läheltä vuotaa muutenkin helposti verta, meille selitettiin tikkien laitoin jälkeen..). Mutta Tira on siis muuten kunnossa ja koepalatulokset saadaan muutaman viikon sisällä patologilta :)

Pari kuvaa potilaasta:

Kuono pahimmillaan pari päivää ennen kuin saatiin ell aika.
1260883563_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tikit kirsun vieressä (kuva otettu kotona juuri klinikalta tulon jälkeen)

1260883641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tira ihan unessa (tultu juuri kotiin ell).

1260883651_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt tuo kuono ei ole enää noin hurjan näköinen vaan vähän parempi. Kauluriakaan Tira ei käyttänyt kuin tuon yhden illan ja puolet yöstä, koska koira oli ihan lamaantunut kauluri päässä ja uikutti noin kolme tuntia yöllä sitä. Heti kun kauluri lähti pois, Tira säntäsi nukkumaan sängyn alle niin kuin joka yö eikä ole raapinut tikkejä niin saa sitten olla ilman kauluria (meidän kaikkien mielenterveyden vuoksi) :)