Olimme tänään Vantaalla Lemmikkimessuilla pidettävässä Match show'ssa. Ilmottautuminen alkoi jo kello 10.00 mutta menimme paikalle vasta vähän vaille 11 (meiltä on messupaikalle siis vain muutama kilometri).
Tarkoituksena oli harjoitella vielä viimeisen kerran seuraavana päivänä olevaa pentunäyttelyä varten, tätä ennen emme olleet koskaan ollut sisähallissa, jossa on paljon koiria ja ihmisiä. Alku oli taas oikein lupaava, Tira veti niin lujaa kuin jaksoi jokaista vastaantulevaa koiraa kohti. Päästiin kuitenkin joten kuten sisälle ja ilmottauduttiin (luokkana isot pennut). Hallin lattialla ei ollut yhtään mattoa (paitsi agilityradalla mutta se ei paljoa auttanut), joten pennun tassut luistivat ja sutivat aika paljon. Katseltiin ennen kehän alkua agilitykilpailuja, ja Tira hurmasi taas jokaisen vastaantulijan.
Puoli kahdeltatoista lähdettiin sitten kehän laidalle odottelemaan, vaikka meidän vuoromme oli vasta 5 ja 10 ryhmien jälkeen. Aloin olla jo kauhuissani, sillä Tiran tassut sutivat edelleen liukkaalla lattialla ja pentu oli muutenkin ylivilkas. Lopulta päästiin kehään, Tira seisoi taas upeasti!! Siihen se sitten jäikin, kuten olin jo arvannut, pentu ravasi huonommin kuin ikinä. Tassut liukuivat, neiti hyppi mua vasten ja sinisten kehässä veti koko ajan edellä olevaa kohti.
No, saatiin kuitenkin paljon kokemusta ja kaksi kiloa koiranmakkaraa :))

Illalla mentiin vielä harjoittelemaan tutulle hiekkakentälle, valitettavasti ei saatu yhtään häiriötä, vaan paikka oli todella rauhallinen (toisaalta ihan hyvä). Otettiin aluksi edestakaisin juokseminen, se meni hienosti! Tira kulki tasaisesti vieressäni eikä yrittänyt hypätä kertaakaan. Palkkasin todella runsaasti lopuksi, kun Tira pysähtyi vielä seisomaan tassut suunnilleen oikein (plus juoksemisen aikana kehut). Kolmiossa tuli taas ongelmia kulmissa. Parin ensimmäisen kerran Tira hyppäsi mua vasten ekassa kulmassa, mutta ravasi hienosti loput. Pienellä harjoittelemisella ja hiomisella saatiin nekin hypyt pois. Viimeisenä taas neliö: tässäkin Tira hyppi vähän kulmien jälkeen, mutta parin toiston jälkeen lopetti. Hieno pentu! Nyt ainakin tietää sen, että neiti osaa ravata hienosti ainakin joten kuten, tarvitsisi vain vähän häiriötreeniä, sillä silloin kiinnostaa kaikki muu paitsi nätisti oleminen.
Ehkä me pärjätään huomenna?