Pakkohan sitä oli jotain tekemistä keksiä, kun en enää viitsinyt tunkea koiralle ruokaa aktivointipalloon.. Otettiin siis muutaman minuutin treenipätkä + paikallamakuu sisällä.

Ekana paikallamakuu, välimatka oli niin pitkä mitä meidän eteisessä pääsee (joku 7 metriä) ja aika 5 min, mutta 3 min kohdalla palkkaus. Tira pysyi tosi nätisti, oli rennon näköinen eikä vatkannut päätä edestakaisin kertaakaan. Pari kertaa liikautti tassuja, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Eli tosi upeeta, näin kun menisi aina!

Toisena teemana nouto.. Musta alkaa tulla ylivarovainen. koska Tira kääntyilee inhottavasti kapula suussa :D Eli kestää perusasennossa 2 sekuntia, jonka jälkeen "putoaa" lonkalle röhnöttämään. Tänään tarkoitus oli saada innostumaan lisää kapulasta ja apuvälineenä toimi patukka sekä metallikapula.
     Aloitettiin leikkimällä patukan kanssa, jonka jälkeen pyysin tuomaan patukan maasta pari kertaa. Luovuttiin lopulta tästä ideasta, koska innokkaasti tuomisen lisäksi Tira puri patukkaa aika voimakkaasti (niin kuin aina leikkii..). Otettiin ihan suosiolla metallikapula ja Tira oli vielä ihan innoissaan aikaisemmista kehuista. Tällä kertaa kävi näin, Tira toi myös metallikapulaa mielellään ja parin helpon toiston jälkeen mä vein kapulan 5 metrin päähän, palasin takaisin, innostin vähän ja lähetin hakemaan. Tira sai kunnon kehut, kun otti kapulan suuhun ja lähti tuomaan takaisin. Tätä tehtiin pari kertaa, jonka jälkeen Tira sai isomman palkan. Ihan mieletöntä, Tira tuo metallikapulaa jo paremmin kuin puista! :D

Lopetettiin pariin kakevaihtoon, istu-seiso-istu. Tira nousee hyvin, mutta liikuttaa takatassujaan vähän, kun istuu takaisin. En nyt tiedä kuinka suuri virhe tuo on, koska periaatteessa koira pysyy paikoillaan. Ehkä yritetään liimata ne takatassut lattiaan kiinni, jos sitten pysyisi.. Viimeiseksi tehtiin vielä jalkojen läpi pujottelua, Tira jaksoi jo aika pitkään ilman palkkaa ja tuntui tykkäävän kovasti!

Näin Tira rentoutuu rankan päivän jälkeen lempparinojatuolissaan ;)
1265548707_img-d41d8cd98f00b204e9800998e