Elokuu oli taas näyttelyvoittoinen, erkkariviikonlopun lisäksi käytiin Sawo Show'ssa kaikkina kolmena päivänä ja oli kyllä kuuma!

Sennen Spezial-erkkari oli 31.7-1.8 Virroilla ja me oltiin tietysti molempina päivinä paikalla! Lauantai-aamuna lähdettiin kohti Jyväskylää, jossa hypättiin taas Katjan kyytiin ja jatkettiin Virroille, mukana siis Tira ja Piitu. Avoimen luokan narttuja oli taas sellaiset 30 joten riitti jännitettävää. Katja esitti Tiran niin tuli otettua taas kuvia kehästä (lisää kuvia Tiran galleriassa). Tira venyi kuitenkin hienosti sijoituksille saakka ollen ERI AVK4! Narttujen päivän kruunasi vielä Nellin (M. Serafiina) tulos PN3 ja SERT sekä Piitun PN4.

1284395030_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1284395083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1284394904_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

     Lauantain kehän päätyttyä oli sitten aika majoittautua. Ehdin jo pelätä pahinta ahtaasta huoneesta netistä nähtyjen kuvien perusteella, mutta onneksi päästiin yläkertaan, jossa oli paljon enemmän tilaa. Tira tuli tosi hyvin toimeen huonekaveri Piitun kanssa ja samassa mökissä asuvien poikien kanssa. Koiria tosin olikin vain neljä: tytöt, Rasmus-pentu (olisiko ollut 4kk) ja Piitun edellisestä pentueesta Upi (M. Uncle Scrooge). Tira ja Upi keksivätkin heti yhteisen sävelen ja aloittivat sisällä aina painimisen, kun näkivät toisensa.. Illalla luvassa oli juhlaillallinen ja siinä vaiheessa pitkä päivä alkoi jo vähän tuntua :D Ruokailun jälkeen ohjelmassa oli huutokauppa sennenkoira-aiheisista tavaroista tuoton mennessä terveysrahastolle. Koiratkin olivat taas mukavan pirteitä nukuttuaan muutaman tunnin, mutta omat yöunet jäivät sinne kahteen tuntiin..
     Sunnuntaina olo oli lievästi sanottuna puolikuollut. Päivä kului itseltä suurimmaksi osaksi tuolissa nuokkuessa ja tuijottaessa kehää. Tirakin pääsi vielä pyörähtämään kehässä mun esittämänä, koska Tira kuului Piitun jälkeläisryhmään. Ryhmässä oli Tira ja kolme supervoittajavelipuolta ;) Sijoitus meidän ryhmälle oli 2 ja KP voiton viedessä Piitun poika R. Pink Panther.
     Palkinnot olivat taas erkkarimaisen hyvät, vaikka Tirakin sijoittui "vain" neljänneksi luokassaan. Tirppis sai ruusukkeen, pienen kylmälaukun, 4kg ruokaa ja neljä Iittalan lasia :D Jälkeläisluokasta saatiin lisäksi bernijääkaappimagneetti. Kerrankin mulla oli myös arpajaisonnea, kun joka toinen arpa voitti ;) Voitin pienen bernitaulun, hajuvettä ja korun. Lisäksi tuli ostettua bernilahjapaperia, kun se oli niin söpöä..

Jälkeläisluokka, vasemmalta. Riccarron Kiss Kiss, Riccarron Pinocchio, Momandan Tiramisu, Momandan Uncle Scrooge, Riccarron Pink Panther. Kuva: Teija Ollila
1284394254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Erkkarin arvostelu: Hännänasento ja korvien asento erittäin hyvä. Hyvät silmät. Mukavan muotoinen pää. Hyvät värimerkit. Erittäin hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin molempiin suuntiin. Mukava tasainen ylälinja.

     Ehdittiin viettää mökkielämää muutama päivä, ennen kuin lähdettiin taas näyttelyihin. Perjantaina 6.8 ajettiin Kuopioon viettämään lämmintä kesäpäivää kehän laidalle. Saatiin taas Katja handleriksi ja tuloksena oli ERI AVK4 ruotsalaiselta Åke Cronanderilta. Kehän jälkeen lähdettiin Katjan kyydissä Jyväskylään kiusaamaan laumaa, mutta yllätykseksi Tira käyttäytyi tosi nätisti ja kaikki tulivat hyvin toimeen. Muut saivat nuuhkia mun laukkuja, istua vieressä rapsutettavana ja Tira vaan "hymyili" :) Alkuyön nukuin jopa Piitu vieressä sängyssä, mutta keskellä yötä Tira ärähti vähän Inkalle, joka kurkki oviaukosta niin ovi meni taas kiinni ja prinsessa sai nukkua rauhassa.

1284397464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

     Lauantaina lähdettiin taas kohti Kuopiota, tuomarina tällä kertaa espanjalainen Carlos Fernandez Renau. Päivä oli kaikista kuumin, koska aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta eikä raviradalla tuullut yhtään. Tira lepäsi taas häkissä kylmäpatruunoiden kanssa.. Lauantain tulos oli ERI AVK2 eli aika hyvin ;) Kehän jälkeen ajettiin takaisin Jyväskylään ja nyt alkoi huomaamaan jo Tiran väsymyksen. Oli selvästi vähän enemmän pinna kireällä, mutta siitä huolimatta kaikki olivat ihan nätisti.

1284397605_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

     Sunnuntaina lähdettiin taas Kuopioon :D Tuomarina tällä kertaa ruotsalainen Benny Blid von Schedvin, joka antoi Tiralle kesän ensimmäisen EH'n ja sijoitti vielä toiseksi erin saaneen nartun jälkeen. Sunnuntaina kuuman ilman lisäksi koko Itä-Suomi oli Venäjän savujen peitossa, joiden takia ilma oli aika tukahduttava. Tiran väsymyksen huomasi taas selvästi näyttelypaikalla, ilme oli niin paljonpuhuva ja olihan viikonloppu tosi rankka. Kuopion reissusta mukaan tarttui muovinauhojen, arvosteluiden ja parin sadan kuvan lisäksi 1,5kg keksejä ja 400g tokokapula (vanha kapula on 650g). Sunnuntaina jatkettiin vielä matkaa mökille, jossa loma jatkui vielä muutaman päivän.

1284397692_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantai 6.8 arvostelu: Narttumainen -, hyvä kokonaisuus. Hyvänmuotoinen pää. Hieman vaaleat silmät, hyvä kaula. Hyvä vartalo, mutta hieman pitkä. Edessä hyvät kulmaukset sekä hyvät tassut. Liian laineikas turkki. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, hieman löysästi edestä.

Lauantai 7.8 arvostelu: Tyypillinen narttu. Pidän hänen päästä, kaulasta ja etuosasta. (just a fraction on the low leg), mutta näyttää hyvältä liikkeessä.

Sunnuntai 8.8 arvostelu: Hieman -. Hyvä pää, normaali kaula. Hyvä ylälinja. Hieman pitkä lanne. Hyvä rinnansyvyys. – Suorat polvet. Hyvä sivuaskel. Hyvä turkki.

14.8 oltiin yhdistyksen järjestämässä tokopäivässä. Kouluttajina oli sennenkoirien kanssa kisanneita ohjaajia: Mika Jalonen, Krista Karhu, Mari Rimmistö, Benita Björklund sekä Pekka ja Arma Sulkamo. Päivä kesti sellaiset kuusi tuntia (välissä lounastauko) eli oli taas aika rankka paketti niin koiralle kuin ohjaajalle. Tuli opittua taas uusia juttuja ja saatua varmuutta vanhoihin :) Positiivisia kommentteja Tirasta oli mm. liikkeestä seisomisen pysähtymisnopeus, kaken i-m vaihdot (seisomisessa liikuttaa vähän toista takatassua) ja ruudun alkeet (jeee ollaan aloitettu treenaaminen ihan hyvin :D)